Wanneer heb je een energielabel nodig?

Zodra je je woning te koop of te huur zet, heb je een energielabel nodig. Met dit label laat jij aan de toekomstige bewoners zien hoe duurzaam en energiezuinig de woning is. De koper of huurder heeft hierdoor direct inzicht in welke maatregelen nodig zijn om de woning energiezuiniger te maken.

Een woning met een A-label is het zuinigst en een woning met een G-label is totaal niet energiezuinig. Het label geeft ook inzicht in de woningkenmerken, zoals het woningtype, type beglazing, verwarming en isolatie.

Hoe stellen wij het label van jouw woning vast?

Onze energieadviseur komt de woning bezoeken. Hierbij kijkt de expert naar de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Na het bezoek van de expert ontvang je het label en een rapport. In dat rapport staat de energieprestatie van de woning. Ook vind je hierin de verbetermogelijkheden die je kunt uitvoeren om de woning energiezuiniger te maken.

De energieadviseur komt dus bij jou langs om het label te bepalen. Om het juiste label te bepalen maakt hij gebruik van de rekenmethode NTA8800. Je kunt alleen via een erkende energieadviseur een energielabel voor je woning aanvragen.

Energielabel aanvragen